Gratis APK bij een grote beurt van uw kampeerauto APK kampeerauto's

APK kampeerauto's

Bij Camptech Houten regelen wij ook uw APK. U kunt dus voor alle zaken van uw kampeerauto bij ons terecht. Een adres voor zowel de opbouw als het autogedeelte. Waarom de APK?
De APK is ingevoerd voor de verkeersveiligheid en ons milieu. Voor uw veiligheid en die van uw mede weggebruikers én voor het milieu is het belangrijk dat uw auto in goede technische staat is. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat uw auto in goede technische staat blijft.

Steekproef

Het kan gebeuren dat uw auto geselecteerd is voor een steekproef. Uw auto moet dan na de keuring nog beschikbaar blijven voor de RWD. De RWD controleur is binnen 90 minuten na de afmelding aanwezig. Uw auto moet dus (maximaal) anderhalf uur, plus de tijd die nodig is voor de keuring zelf, beschikbaar zijn. U bent verplicht om aan de steekproef mee te werken. Wanneer u uw auto meeneemt voordat de RWD is geweest, krijgt u geen goedkeuringsrapport. De goedkeuring van uw auto wordt ingetrokken en de kosten die de RWD maakt voor de steekproef worden u in rekening gebracht.

Wat wordt gecontroleerd?

Bij de APK let de keurmeester op de volgende onderdelen.
Verkeersveiligheid:
Remmen, banden, stuurinrichting, wielophanging, verlichting, carrosserie en schokdempers.
Milieu:
Uitlaatgassen
Algemeen:
Kentekenbewijs deel I, chassisnummer en de gebruikte brandstof.

Roetmeting

Sinds 1 januari 1997 ondergaan auto's met een dieselmotor én met een bouwjaar van 1980 of later bij de APK een roetmeting. De keurmeester volgt hierbij voor een heel Europa vastgestelde meetprocedure. Het is van groot belang dat uw auto in een goede staat van onderhoud voor de keuring aanbiedt. Ook is het van belang dat het bedrijf dat de APK keuring verricht bij de roetmeting de juiste meetprocedure volgt en de juiste meetwaarden hanteert. Gebeurt dit niet dan bestaat er een kleine kans op motorschade. Mocht er onverhoopt schade optreden, dan kunt het best contact opnemen met uw verzekeringsmaatschappij, zodat vastgesteld kan worden wie aansprakelijk is voor de schade.

LSites Webdesign en Onderhoud